duminică, 5 februarie 2012

Ardeiul copt

Una dintre legumele cu gust deosebit si plin de vitamine este ardeiul. Aceste poate fi consumat atat crud cat si copt. Ardeiul copt il folosim la multe preparate ca de exemplu zacusca de vinete, salata de ardei copt si multe altele. Un lucru important la ardeiul copt este coacerea si curatarea lui.


Atunci cand coaceti ardei grasi sau capia pe plita, pe gratar, in cuptorul de la aragaz etc, pentru a-i curata mult mai usor este bine ca imediat ce ardeiul este copt pe toate partile sa-l luati si sa-l puneti intr-un vas cu capac. 




Fiecare ardei cum s-a copt, il luati si-l puneti in acel vas si presarati putina sare, si procedati astfel pana terminati toti ardeii de copt. 


Apoi ii lasati asa 10 minute, dupa care puteti sa-i curatati. Coaja se va curata mult mai bine si mai usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu