miercuri, 8 februarie 2012

Briose cu ciocolata

Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta simplu de facut dar foarte apreciata atat de cei mici cat si de cei mari. Este vorba de Briose dar nu briose simple ci Briose cu ciocolata!


Ingrediente:

- 1 margarina
- 500 g zahar
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita cacao
- 500 g faina



Pasul 1 Reteta de acasa : BRIOSE CU CIOCOLATA: Prepararea aluatului
Pentru inceput puneti margarina (care trebuie sa fie moale pentru a se amesteca mai usor) intr-un vas pentru mixer si adaugati zaharul.

Amestecati pana se omogenizeaza. Apoi separati galbenusurile de albusuri. Spargeti pe rand cate un ou; puneti galbenusul peste margarina si albusul in alt vas pentru mixer. Amestecati dupa fiecare galbenus adaugat. Apoi puneti zaharul vanilat si praful de copt.


Dupa ce ati amestecat si acestea, puneti o lingurita de cacao si omogenizati.

Apoi adaugati si jumatate din cantitatea de faina. Amestecati din nou. Acum este momentul sa bateti albusurile spuma. Dupa ce spuma este foarte bine batuta, puneti in compozitie  jumatate din spuma de ou si restul de faina si amestecati usor cu lingura de lemn pentru ca spuma sa nu se lase. Apoi puneti si restul de spuma si amestecati usor. 
 
Acum pregatiti tava pentru coptul brioselor. Puteti folosi o tava speciala pentru briose sau o tava normala; in ambele puneti cosulete de hartie pentru copt briose.



Puneti compozitia cu lingura in fiecare cosulet si apoi dati tava la cuptor la foc potrivit. Puteti pune deasupra cativa fulgi de ciocolata.


Pasul 2: Reteta de acasa : BRIOSE CU CIOCOLATA: Decorarea brioselor

Dupa ce briosele sunt coapte, ele pot fi decorate in foarte multe feluri. Va prezint cateva idei:






























 









 

 

 
Pofta buna la BRIOSE CU CIOCOLATA!

4 comentarii:

  1. cele mai dragute si delicioase briose

    RăspundețiȘtergere
  2. reteta e gresita,500 g zahar?! 500 g faina?! la 4 oua?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta nu este gresita. Daca nu va plac briosele prea dulci, atunci puteti reduce cantitatea de zahar si sa puneti doar 350-400 gr. Spor la bucatarit!

      Ștergere