joi, 26 februarie 2015

Biscuiti cu Susan

Azi la Reteta de Acasa va invit sa incercati o reteta noua: Biscuiti cu susan. Este o reteta cu grad de dificultate de la usor spre mediu. Acesti biscuiti sunt foarte fragezi, iar datorita faptului ca sunt lipiti cu crema de cacao si tavaliti prin seminte de susan, au un gust deosebit. Sunt gustosi si pot fi pregatiti pentru a fi savurati zi de zi dar si pentru evenimente deosebite pentru ca au un design special.




Ingrediente:

Pentru aluatul biscuitilor:
- 125 gr unt topit si racit
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- 1 praf de copt
- 80 gr amidon de porumb (eu am folosit marca GUSTIN)
- 200 gr faina
- 80 gr zahar pudra
- putina esenta de vanilie

Pentru crema:
- 100 gr unt
- 80 gr zahar pudra
- 1 lingurita cacao

Pentru decor:
- 1 lingura lapte
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita cafea solubila (ness)

- seminte de susan

Pasul 1 Reteta de acasa : BISCUITI CU SUSAN Prepararea aluatului pentru biscutii cu susan
Intr-o cratita pe foc punem untul si il lasam la foc mic sa se topeasca, apoi il dam la racit. Pana se raceste aducem din camara celelalte ingrediente.
Dupa ce untul s-a racit punem un ou intreg si un galbenus si zaharul pudra si amestecam. Apoi punem si praful de copt pe care putem pune cateva picaturi de suc de lamaie. Apoi punem putina esenta de vanilie si amidonul de porumb si cand toate s-au incorporat, adaugam faina, cate o lingura si apoi amestecam. Dupa ce am pus toata faina, punem aluatul in congelator pentru 15 minute, timp in care aprindem aragazul si punem hartie de copt intr-o tava de cuptor. Pregatim si un cutit sau o forma speciala cu care vom taia biscuitii. Tot acum pregatim si compozitia pentru decorul biscuitilor ce vor fi copti in a doua tava de biscuiti. 

Intr-o cana punem o lingura de lapte si adaugam o lingurita de cafea solubila. Amestecam si cand s-a omogenizat adaugam un galbenus de ou si amestecam din nou pana s-a incorporat oul.

Luam aluatul din congelator si il intindem pe masa de lucru, grosimea fiind de aproximativ 3 mm. Apoi taiem biscuitii in forma de patrate, mai micute sau mai mari, dupa cum va place. Important este sa ii taiati aproximativ la fel pentru ca dupa coacere biscuitii vor fi lipiti cate doi si este bine ca dimensiunea lor sa fie aproximativ egala.
Din aluatul nostru vor iesi aproximativ doua tavi de biscuiti. Dupa ce am taiat biscuitii ii punem in tava de copt si cand tava s-a umplut o dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 7-10 minute. Vor fi copti cand sunt usor rumeniti pe spate.






Intindem cea de-a doua parte de aluat si taiem biscuitii cum am facut anterior, ii punem in tava pe hartie de copt si cu o pensula ii ungem cu compozitia cu ness iar cu furculita facem linii, litere sau alte forme si dam tava la cuptor. Dupa ce s-au copt si acestia ii lasam pe toti sa se raceasca, timp in care pregatim crema.




   
Pasul 2 Reteta de acasa :  BISCUITI CU SUSAN Prepararea cremei si realizarea biscuitilor cu susan
Inainte de a va prepara crema, va spun un mic secret: din cauza ca untul cumparat din magazine contine de foarte multe ori apa, pentru a nu ezista vreun risc ca crema sa se taie, este bine sa frecati untul putin inainte de a adauga zaharul, si sa scoateti apa. Amestecati, presati usor cu lingura si apa se alege de unt, o scurgeti si apoi repetati de cateva ori acest procedeu.
Pentru crema amestecam 100 gr unt cu 80 gr zahar pudra si o lingurita de cacao pana se omogenizeaza.


Dupa ce biscuitii s-au racit luam cate un biscuit alb il ungem cu crema si deasupra punem un biscuit cu model. Strangem usor si luam surplusul de crema care poate sa iasa pe parti. Apoi trecem biscuitul prin seminte de susan, dar numai cu partile laterale. 







Procedam la fel cu toti biscuitii si apoi, pentru a deveni si mai fragezi, ii punem putin la rece! Si astfel Biscuitii cu Susan sunt gata: deliciosi, aspectuosi si gustosi!


Pofta Buna la Reteta de acasa : 
BISCUITI CU SUSAN !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu